Buitensport BCL

22-06-2020 – Zonovergoten laatste volledige Buitensportweek. Vermijd waar mogelijk het heetste punt van de dag, drink voldoende water (extra bidon mee!) en pas je trainingsintensiteit aan. Graag tot snel!

Helaas mogen we tot 1 juli nog niet binnen in de zalen van Bewegingscentrum Leeuwaren (BCL) sporten, maar buiten zijn er gelukkig ook veel mogelijkheden. Op deze pagina vind je alle actuele informatie over het buiten sporten.

Groepslessen & Individueel fitness
Er worden zowel groepslessen als individueel fitness aangeboden. In de eerste periode wordt het rooster aangepast naar behoefte en voortschrijdend inzicht, waarbij uiteraard ook de veilige afstand gewaarborgd blijft.
Voor de groepslessen is een ‘slecht weer’ uitwijkmogelijkheid, overdekt onder het NHL Stenden gebouw. BCL behoudt zich het recht de (fitness) buitenactiviteiten te schrappen, wanneer de weersomstandigheden verantwoord gebruik van de materialen en deelnemen aan de les niet toestaan.

Vrije fitness
Omdat binnen fitness nog niet toegestaan is, hebben we zoveel mogelijk materiaal naar buiten gehaald om het fitnessen zoals je gewend was enigszins te kunnen nabootsen. Elke ochtend zetten we 16 ‘stations’ klaar, waarbij vele verschillende oefeningen mogelijk zijn. Bij elk ‘fitnessblok’ is een BCL instructeur beschikbaar om je op weg te helpen.

Rooster
Elke week passen we het rooster aan naar behoefte van onze leden. Het rooster voor dinsdag 2 tot en met zaterdag 6 jun is hier te vinden:

Aanmelding via MyWellness app
Deelnemen aan een beweegactiviteit kan alleen door middel van inschrijving via de MyWellness app. Het actuele rooster is in de app te vinden, maximaal 14 dagen vooruit. Je kunt elke dag maximaal 1 beweegactiviteit reserveren.

Proefles
Ben je nog geen lid bij BCL en wil je wel graag sporten? Dan nodigen we je van harte uit om een proefles bij ons te volgen. Ook nu is dat gewoon mogelijk. Wel buiten uiteraard. Opgeven kan door een e-mail te sturen naar balie@bewegingscentrumleeuwarden.nl of bel naar 058 3030170.

Protocol
Buiten sporten én de huidige periode in de samenleving vergt wel een andere werkwijze, daarom hebben we een protocol opgesteld. Het volledige protocol is hier te vinden. Bij het deelnemen aan een van de buitenactiviteiten ga je akkoord met het protocol en je conformeert je hieraan tijdens het deelnemen aan een van de aangeboden beweegactiviteiten.

Vraag & Aanbod
We willen iedereen zo goed mogelijk bedienen. Daarom hebben we een korte enquete opgesteld om inzicht te krijgen in de behoefte welke beweegactiviteiten het meeste aanspreken om op te nemen in het Buitensprot aanbod.
Hier is de link te vinden naar de enquete, die slechts 7 vragen betreft.

Alle documenten & handleidingen op een rij:

Download hier de handleiding voor het downloaden van de MyWellness app

Protocol Buitensporten BCL

Outdoor protocol BCL (English version)

Vragen!? Mail je vraag naar info@bewegingscentrumleeuwarden.nl

Gewoon eens proberen?

Gewoon eens proberen?

Meld je nu aan voor een proefles

Sending