blog

Leden aan het woord: Brendan Bischoff

Leden aan het woord: Brendan Bischoff

Van China tot Nederland, van student tot senior. Bij Bewegingscentrum Leeuwarden kom je sporters met verschillende achtergronden tegen. Dit keer stellen we je voor aan de fanatieke sporter Brendan, hij is 26 jaar oud en sinds vorig jaar gediplomeerd honden- en kattentrimmer.  

“Ik sport 4 keer in de week met veel plezier!”

Sinds januari 2017 ben ik weer gaan sporten bij Bewegingscentrum Leeuwarden. Voorheen ben ik ook al eens lid geweest bij BCL, ik heb mij hier dan ook weer ingeschreven omdat ik weet dat ik hier de juiste begeleiding krijg en dat er een goede sfeer is. In eerste instantie heb ik ook wel wat extra begeleiding nodig in verband met mijn spina bifida (open ruggetje). Tijdens de introductie les heeft de fitnessinstructeur een op maat gemaakt schema voor mij opgesteld. Gezamenlijk hebben wij gekeken welke oefeningen geschikt voor mij zijn en welke ik kan uitvoeren met mijn handicap. Uiteindelijk is er een passend schema opgesteld waarmee ik toch mijn hele lichaam kan training.

“Mijn doel voor de toekomst is om de Nijmeegse Vierdaagse met succes af te ronden in de rolstoel, dit gaat mij lukken met de hulp en ondersteuning van het BCL-team!”

Toen ik hier kwam sporten was mijn voornaamste doel om mijn vetpercentage te verlagen. Samen met vitaliteitscoach Nikki heb ik mijn voedingspatroon onder de loep genomen en hier zijn een aantal adviezen uit voortgekomen. Zelf merk ik aan mijn lichaam al een groot verschil en daarnaast liet de vorige meting zien dat mijn vetpercentage ook is gedaald. Mijn doel voor de toekomst is om deel te nemen aan de Nijmeegse Vierdaagse. Dit doel kreeg ik voor ogen nadat ik in 2016 voor het eerst mee heb gedaan aan de Loop Leeuwarden. En dit was aanstekelijk want ik heb daarna nog meegedaan aan de halve marathon van Sneek (als eerste over de finish) en aan de wandeltocht van 27 km van de Dam tot Damloop.