blog

Leden aan het woord: Annemarieke Visser

Leden aan het woord: Annemarieke Visser

Van China tot Nederland, van student tot senior. Bij Bewegingscentrum Leeuwarden kom je sporters met verschillende achtergronden tegen. In de rubriek: ‘Leden aan het woord’ maak je kennis met deze leden. Dit keer stellen we je voor aan Annemarieke Visser, 25 jaar en werkzaam bij NHL Hogeschool.  Annemarieke sport circa 3 keer in de week en doet voornamelijk aan spinning en krachttraining.

“Begin dit jaar haalde een collega mij over om een keer deel te nemen aan een bootcamp les. Het was hartstikke leuk maar ik kwam er al vrij snel achter dat mijn conditie ver te zoeken was. Afgelopen voorjaar had ik de Fietselfstedentocht op de planning staan, dus voor mij was het al snel duidelijk dat ik aan de bak moest. Daarom ben ik begonnen met het volgen van spinninglessen. ”

Meer uithoudingsvermogen

Al snel merkte ik dat door deze les mijn uithoudingsvermogen verbeterde en ook vond ik mijn motivatie om te sporten helemaal terug. Sindsdien sport ik een paar keer per week en heb ik mijn spinninglessen uitgebreid met krachttraining. Mijn doel om de Elfstedentocht uit te fietsen heb ik inmiddels volbracht en dus sport ik momenteel voornamelijk om fit te blijven en om even lekker te ontspannen na het werk.

Fitnessen bij Bewegingscentrum Leeuwarden

De fitnesszaal bij Bewegingscentrum Leeuwarden is een hele fijne omgeving om te sporten. Er werken professionele instructeurs en er is voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht. Vooral de persoonlijke aandacht vind ik belangrijk, ondanks dat je er voor jezelf aan het trainen bent. In mijn geval betekent het dat ik mijn schema, samen met een fitnessinstructeur, één keer in de zes weken aanpas.

Laat t strand maar komen

Mijn nieuwe schema is altijd weer een uitdaging en ik ben iemand die zich niet wil laten kennen. Daarom ga ik er altijd helemaal voor want ik wil resultaat zien. En dat resultaat houd ik nauwkeurig bij want eens in de zoveel tijd heb ik een lichaamsmeting. Aan de hand van deze meting krijg ik inzicht in mijn vetpercentage en spiermassa. Ondanks dat ik niet sport om gewicht te verliezen, voelt het stiekem toch goed dat ik ook dat getal zie dalen. Laat die mooie dagen voor het strand maar komen. Kortom, ik vind het heerlijk om weer te sporten en dat kan voor mij nergens beter dan bij Bewegingscentrum Leeuwarden.”